Antrenamentul unui câine pentru controlul impulsurilor și toleranța la frustrare

Este important ”să antrenezi” controlul impulsurilor unui câine și să-i îmbunătățești toleranța la frustrare. La fel ca și copiii, câinii nu se nasc cu un control suficient al impulsurilor și cu toleranță la frustrare încorporată. Este o abilitate care se învață prin experiențele de viață. Și la fel ca la oamenii adulți, câinii care nu au dezvoltat suficientă toleranță pot reveni la comportamente nedorite care pot chiar să apară sub formă de manifestări agresive.

Dar ce este toleranța la frustrare și, mai ales, cum pot fi învățați cățeii să facă față acesteia, astfel încât să devină câini adulți bine adaptați?

La oameni, este destul de ușor să observi momentele când nu pot face față frustrărilor lor zilnice. Aceștia sunt oameni care se lovesc de angajații lor, zdrobesc chitara pe podea pentru că nu au reușit să obțină tonul potrivit pentru o melodie pe care plănuiau să o învețe, se implică în furie când există o mașină care le blochează drumul și așa mai departe. Accidentele zilnice normale pe care alții le-ar ignora în mod normal sau le-ar putea accepta creează ravagii în viețile oamenilor cu toleranță scăzută la frustrare.

Câinii au priorități diferite în comparație cu oamenii, așa că amicului tău blănos poate să-i pese mai puțin de un blocaj în trafic sau de o întârziere a zborului. Se va frustra dacă trebuie să-i tai unghiile și nu-i place asta, dacă vede un alt câine și îl împiedici să-l întâmpine sau dacă refuzi să-i acorzi atenție atunci când cere el. La fel ca un copil, el poate face o criză de furie cu comportamente de plâns, lătrat și chiar mușcat.

Învățarea controlului impulsurilor la pui

Modul în care sunt crescuti puii poate avea un rol important. Este rolul noilor proprietari de catelus sa continue sa aplice abilitati de toleranta la cateii lor. Aceasta înseamnă să înveți să recunoști când cățelul se comportă în anumite moduri din cauza unor nevoi reale sau doar ca o modalitate de a atrage atenția.

Dacă un cățel plânge după ce i-au fost satisfăcute toate nevoile (a fost hrănit, a băut apă și a ieșit la afară), cel mai probabil cățelul se plânge în semn de protest pentru că dorește mai multă interacțiune socială.

În lumea educației canine, este o concepție greșită să crezi că dresorii pozitivi cedează mereu tuturor capriciilor câinelui. Dictonul „pozitiv nu înseamnă permisiv” ajută la dezmințirea acestui mit. Instructorii pozitivi aplică consecințe asupra acțiunilor unui câine, doar că consecințele alese nu sunt de natură aversivă.

Este recomandat ca după încheierea schemei de vaccinare a câțelului să programați o evaluare comportamentală cu un specialist. În acest fel, veți primi informații valoroase despre temperamental amicului dvs. Blănos, dar și despre cea mai bună abordare pentru a Evita comportamentele nadorite. Ține cont: atunci când un proprietar nu are experiență în dresajul canin, dar încearcă să il educe singur, poate reuși să îl învețe comportamente negative ce vor dăuna pe termen lung.

Schimbarea emoțiilor câinelui

Atunci când un cățel sau un câine are un comportament neadecvat, este important să stabiliți mai întâi ce declanșează comportamentul său.

Se plânge cățelul când ieși din cameră? Învață-l să accepte treptat absențe scurte și că se întâmplă lucruri grozave atunci când locuiești în cameră.

Prin desensibilizare și contracondiționare , îți poți învăța cățelul să se bucure de lucrurile pe care le percepe ca fiind aversive. La urma urmei, preferați o profesoară care să vă tragă de păr (și profesorii de la școala veche obișnuiau să facă asta) până când oferiți răspunsul corect la o problemă de matematică sau una care să-i ia timp să explice cum funcționează matematica și să o facă? o experiență de învățare distractivă și plăcută?

 

În cadrul cabinetului veterinar Vet4Pet avem și o școală de „dresaj”. Noi punem accent pe educație, dresajul fiind o mică parte a procesului educativ canin.