Educatie canina

EDUCATIE CANINA LA CEL MAI INALT NIVEL

MOTTO: “Un caine educat nu este doar un caine dresat.”

Principiile scolii

Scoala se bazeaza in principal pe elemente de etologie si psihologie canina. Tot ce se va invata in cadrul cursurilor va face apel la memoria de lunga durata a animalutelor dvs, astfel incat reusim sa formam comportamente si obiceiuri bune care se vor pastra pentru tot restul vietii. Acest deziderat se poate atinge cu exercitii bine structurate si individualizate pentru fiecare catelus in parte, exercitii ce le vor percepe ca pe o adevarata placere, si nu o corvoada. Nu se utilizeaza niciuna din metodele folosite in vechile scoli de dresaj (prin constrangere), deoarece in acest fel informatiile  sunt retinute in memoria de scurta durata

Citeste mai mult

Ce reprezinta educatia canina si cu ce se diferentiaza de dresaj?

Educatia canina reprezinta o metoda sigura de a crea obiceiuri bune si sanatoase pentru catelul nostru, ea nu se bazeaza pe invatarea mecanica a comenzilor “sezi”, “culcat”, “mort” etc asemenea dresajului canin. Educatia canina face apel la inteligenta innascuta a individului.

Educatia canina este net superioara dresajului din multe puncte de vedere…

Citeste mai mult

Greseli frecvente ale proprietarilor de caini

De multe ori, proprietarii de caini isi catalogheaza cainele ca fiind neascultator, adica pune o eticheta falsa , identificand cainele cu modul lui de comportament. Trebuie retinut din start ca un caine nu este neascultator,  ci se comporta asa din lipsa de incredere, iar lipsa de incredere deriva din lipsa de comunicare dintre cei doi.

Citeste mai mult

De ce sa aleg un profesionist in educatie canina si nu pot face eu asta?

Pentru  a putea lucra cu un caine trebuie mai intai sa ii inteleg perfect tipologia , iar ulterior sa ii creez exercitiile potrivite pentru el, individualizate. De aceea am nevoie de un specialist in etologie canina, care percepe diferit reactiile unui caine, evalueaza si interactioneaza obiectiv, nefiind influentat sentimental asemeni unui stapan care pur si simplu copiaza unele exercitii de dresaj auzite sau vazute la altii, neintelegand de fapt latura psihologica a invatarii si ascultarii.

Citeste mai mult

Cand sa aleg educatia canina?

Daca aleg sa imi iau un catel doar pentru ca este frumos si dragalas cand este mic sau imi place vreo rasa in mod special mai bine nu il achizitionez daca nu ma gandesc si la educatia lui. Trebuie sa constientizez ca animalutul nu este o jucarie neinsufletita si are o personalitate bine definita, care uneori se intoarce impotriva sa atunci cand se creeaza conflicte intre el si stapan. Daca m-am  decis sa achizitionez un catel trebuie sa ma gandesc serios la educarea lui, pentru ca eu sa ma pot bucura alaturi de el si el sa fie fericit alaturi de mine.

Citeste mai mult

De ce e important sa educ un catel din punct de vedere medical?

Este foarte important pentru ca odata educat si echilibrat psihic ii protejez homeostazia, deci sanatatea si integritatea fizica. Mai precis anumite probleme de ordin psihic se pot somatiza deoarece cainele si stapanul, prin neintelegere reciproca intra in diferite cercuri vicioase.

Exemple:

  • Cainele poate refuza hrana pentru a pedepsi stapanul, rezulta diferite probleme gastrointestinale: ulcere, gastrite etc
  • Poate dezvolta diabet de tip II, deoarece fiind stresat, la nivel endocrin scade secretia de insulina concomitent cu cresterea secretiei de cortizol, animalul are o pofta de mancare exacerbata, iar daca stresul persista ape termen lung se instaleaza boala cu cele 4 semne patognomonice: poliurie, polidipsie, polifagie, scaderea in greutate
Citeste mai mult

De ce sa aleg educatia canina?

Ideal este ca educatia canina sa se faca intotdeauna, insa noi, proprietarii de animale nu constientizam cat de prioritara este aceasta si ajungem sa apelam la ea doar cand ajungem in situatii limita precum:

  • Cainele meu nu asculta cand il chem
  • Face stricaciuni in casa, mai ales in lipsa mea
  • Latra prea mult
Citeste mai mult