Ce reprezinta educatia canina si cu ce se diferentiaza de dresaj?

Educatia canina reprezinta o metoda sigura de a crea obiceiuri bune si sanatoase pentru catelul nostru, ea nu se bazeaza pe invatarea mecanica a comenzilor “sezi”, “culcat”, “mort” etc asemenea dresajului canin. Educatia canina face apel la inteligenta innascuta a individului.

Educatia canina este net superioara dresajului din multe puncte de vedere:

  1. La sfarsitul cursurilor animalul va avea incredere totala in stapan si il va asculta neconditionat, pentru ca va INTELEGE ca tot ce i se cere este in folosul si spre binele sau.
  2. Va asculta fara sa se simta constrans, si nu va executa comenzile instinctive precum un caine dresat (prin reflex).
  3. Educatia implica si ASCULTARE, cu alte cuvinte ea reprezinta CONSTIENTIZAREA faptului ca patrupedul ii poate oferi toata increderea stapanului sau si va pune decizia lui  mai presus de instinctele sale pentru ca isi va da seama ca acesta ii poate apara interesele mult mai bine decat o poate face el singur.
  4. Educatia canina pune bazele legaturii “om-caine” si o intareste. In cadrul scolii descifram comportamentele fiecarui caine si ajutam proprietarii sa le inteleaga, astfel incat stapanul va fi mai atent atat la gesturile sale cat si ale animalutului si va intelege de ce cainele sau il pedepseste uneori sau de ce nu il asculta atunci cand trebuie. De cele mai multe ori greseala este a noastra, a proprietarilor, si nu a cainilor. In timpul cursurilor vor fi si sedinte speciale la care vor participa si proprietarii, pentru ca acestia sa ajunga  sa fie “pe aceeasi lungime de unda” cu animalutul lor.