De ce sa aleg un profesionist in educatie canina si nu pot face eu asta?

Pentru  a putea lucra cu un caine trebuie mai intai sa ii inteleg perfect tipologia , iar ulterior sa ii creez exercitiile potrivite pentru el, individualizate. De aceea am nevoie de un specialist in etologie canina, care percepe diferit reactiile unui caine, evalueaza si interactioneaza obiectiv, nefiind influentat sentimental asemeni unui stapan care pur si simplu copiaza unele exercitii de dresaj auzite sau vazute la altii, neintelegand de fapt latura psihologica a invatarii si ascultarii.

Cainele intelege mult mai mult decat lasa impresia , numai ca de cele mai multe ori nu este inteles, de aici probleme de comunicare intre cei doi.

Pentru iubitorii de caini, limbajul unui catel este simplu si il puteti invata usor. Trebuie inteles ca un caine nu va  asculta neconditionat  pentru ca asa vrei tu sau ca vrei sa ii arati cine este seful. Pentru a invata sa comunici cu el trebuie sa determini catelul sa inteleaga ca este strict interesul lui sa te asculte fiindca tu esti mai in masura sa ai grija de el decat ar face-o el fara tine.

Secretul succesului este increderea, iar pentru a o obtine trebuie sa imi inteleg cainele pentru a ma putea face inteles. Pe scurt, daca imi iubesc prietenul patruped trebuie sa-l dau la scoala, iar cel care este de specialitate trebuie sa se ocupe de invatarea alfabetului comun, iar mai apoi, si nu la sfarsitul scolii , profesorul trebuie sa faca trecerea (de la catelul needucat la cel scolarizat) si sa stabileasca comunicarea dintre cei doi.