Greseli frecvente ale proprietarilor de caini

De multe ori, proprietarii de caini isi catalogheaza cainele ca fiind neascultator, adica pune o eticheta falsa , identificand cainele cu modul lui de comportament. Trebuie retinut din start ca un caine nu este neascultator,  ci se comporta asa din lipsa de incredere, iar lipsa de incredere deriva din lipsa de comunicare dintre cei doi.  Atat stapanul cat si cainele vor acelasi lucru, adica sa se bucure unul de prezenta celuilalt, iar aceasta poate sa se intample doar daca cei doi se inteleg reciproc si comunica perfect.

Cele mai frecvente greseli de comunicare deriva din:

  1. Prea multa dragoste : cainele este considerat (pe buna dreptate) membru al familiei, doar ca el nu este om si nu comunica asemeni unui om, el nu intelege limbajul nostru (adica strict sensul cuvantului), el intelege cuvintele doar daca sunt sincronizate cu limbajul corpului (gesturi, mimica ,tonalitate, pozitionarea corpului etc)
  2. Cainele este considerat un individ cu un grad de inteligenta redus (total gresit) care nu poate intelege decat daca il reped sau ma rastesc la el, ori de frica.