Insuficiență renală la câini

Rinichii vă mențin câinele sănătos, având numeroase funcții, de la îndepărtarea toxinelor până la menținerea tensiunii arteriale și contribuirea la crearea de noi globule roșii.

Boala renală la câini poate afecta orice rasă în orice stadiu al vieții lor și, din păcate, nu există nicio modalitate de a prezice care o va dezvolta și care nu.

Insuficiență renală acută la câini

 

Dacă câinele tău are insuficiență renală acută înseamnă că rinichii au încetat brusc să funcționeze corect. Acest lucru poate fi cauzat de ceva cum ar fi o boală sau o infecție. Insuficiența renală acută la câini poate fi tratată și inversată, dar poate fi, de asemenea, permanentă, în funcție de ceea ce a cauzat-o.

Insuficiență renală cronică la câini

Insuficiența renală cronică apare treptat și poate dura câteva luni sau chiar ani pentru a se dezvolta. Poate fi cauzată de o serie de lucruri, inclusiv infecții și tumori și, din păcate, până când este diagnosticată, uneori este prea târziu pentru a salva animalul.
În stadiile incipiente ale bolii, zonele sănătoase ale rinichilor își asumă munca suplimentară pe care zonele deteriorate nu o pot face, ceea ce înseamnă că părțile sănătoase funcționează chiar mai mult decât de obicei. Pe măsură ce boala progresează, iar zonele nesănătoase încep să depășească numărul celor sănătoase, volumul de muncă devine pur și simplu prea mare și câineletău va prezenta semne de insuficiență renală.
Insuficiența renală cronică la câini este o boală progresivă pe care medicul veterinar va trebui să o urmărească, dar de obicei poate fi gestionată cu o combinație de tratamente medicale și o dietă specială.

Semne de insuficiență renală la câini

 

Există o serie de semne posibile de insuficiență renală la câini și fiecare câine este diferit, deci nu există nicio garanție că vor experimenta boala în același mod. Cu toate acestea, cele mai frecvente simptome sunt următoarele:
Urinarea frecventă – urina va fi de obicei foarte diluată
Creșterea consumului de lichide pentru a înlocui lichidele pierdute
Greață și vărsături din cauza acumulării de toxine
Acumulare de uree in mucoasa gastrica, gastrita uremica
Gâfâială
Oboseală și letargie
Pierdere în greutate
Gingii palide
Ulceratii bucale
Oase fragile, slabe
Aveți grijă la încercarea de a diagnostica singur boala renală, deoarece semnele bolii renale la câini pot fi, de asemenea, un simptom al altor boli. Cu cât mergi mai devreme la medicul veterinar pentru un diagnostic adecvat, cu atât mai bine. Deși nu există un remediu pentru bolile renale, tratamentul timpuriu va ajuta la ameliorarea disconfortului cauzat de simptome și la susținerea rinichilor animalului de companie.

Diagnosticarea bolilor renale la câini

 

Medicul veterinar va începe prin a testa o probă de urină pentru a vedea dacă este concentrată, dacă proteinele se pierd în urină și dacă au alte probleme, cum ar fi o infecție de bază. Sunt recomandate:
Analize de sange
Sumar de urina
Ecografie

Echipa Vet4Pet poate evalua starea de sănătate a amicului dvs. blănos în cadrul clinicii veterinare din București, Șoseaua Morarilor nr. 2B.