Tranchilizare la distanță

Tranchilizarea la distanță este o metodă rapidă și mai puțin stresantă decât orice altă metodă de contenție atunci când animalul nu cooperează!

Cu o pregătire adecvată, medicii veterinari pot deveni experți  în tehnicile asociate tranchilizării la distanță a câinilor. Numai un expert vă poate ajuta să sedați animalul de la distanță în siguranță și fără riscuri.

Echipamentele de injecție la distanță există de mii de ani. Cele mai vechi instrumente, utilizate pentru vânătoare, includeau săgeți, sulițe și săgeți otrăvite din așchii de lemn. Arcurile și sufletele modificate construite din lemn sau trestie au fost folosite pentru a proiecta aceste arme. Aceste instrumente primitive stau la baza tehnicilor moderne care permit personalului veterinar al Vet4Pet să imobilizeze, să vaccineze sau să administreze medicamente animalelor intratabile care nu sunt obișnuite să primească injecții. Tehnicile de injectare la distanță folosind o seringă de proiectil facilitează, de asemenea, capturarea în siguranță a unui animal scăpat care nu poate fi plasat sau securizat corespunzător fără imobilizare.

Instrumentele pentru injectare la distanță pe care echipa noastră le folosește constau intr-un tub atașat la un mâner de pistol. Săgeata este propulsată din țeavă prin aer comprimat evacuat din pistol. Proiectoarele cu aer comprimat folosesc în mod obișnuit aerul furnizat de o pompă de picior conectată la pistol printr-un furtun. Un manometru pe pistol sau pompă permite operatorului să monitorizeze reglarea presiunii.

Atunci când reglează presiunea într-o pompă cu aer, operatorul trebuie să ia în considerare cât de mult medicament trebuie livrat, precum și cât de departe va trebui să ajungă săgeata pentru a-și atinge ținta. Odată ce presiunea dorită este atinsă, suflanta este atașată la pistol. Cu cât conducta este mai lungă, cu atât este mai mare distanța potențială pe care o va parcurge săgeata. Când trăgaciul este apăsat, aerul comprimat este eliberat, expulzând săgeata. Declanșatorul trebuie strâns rapid sau aerul nu poate fi eliberat suficient de puternic pentru ca săgeata să-și atingă ținta.

Din cauza forței impactului lor, săgețile pot răni grav un animal sau pot provoca infecții la locul injectării dacă tranchilizarea la distanță nu este realizată de către un profesionist. Evitați incercarea de a seda animalul acasă fără ajutorul unui medic veterinar!

Echipa Vet4Pet are peste 10 ani experiență în manipularea animalelor agresive și tranchilizarea la distanță. Scopul nostru este de a facilita tratamentul animalelor și a nu le stresa. De cele mai multe ori, tranchilizarea la distanță este recomandată pentru animalele care suferă atât de mult, încât nu permit să fie consultate de către un medic.

Serviciul de tranchilizare la distanță la Vet4Pet este disponibil în București și în localitățile din imprejurimile Bucureștiului, precum Ilfov, Cernica, Voluntari, Bragadiru, Otopeni etc. Pentru detalii și programări, vă stăm la dispoziție la acest număr de telefon: 0787398745.