Ce faci dacă câinele tău are un lipom?

 

Un lipom canin este o creștere a celulelor adipoase conținute într-o capsulă subțire, care se găsește de obicei chiar sub piele.

Lipoamele se găsesc cel mai adesea pe corp, gât, picioare și subsuori, dar pot apărea aproape oriunde. Sunt cele mai frecvente creșteri necanceroase ale țesuturilor moi și apar in special la câinii mai in vârstă.

 

Cele mai frecvente cauze are apariției lipomului la câine sunt…

 

Dieta slabă

Carbohidrații, conservanții chimici și alte toxine găsite în alimentele procesate contribuie la creșterea tumorilor grase.

Apa este, de asemenea, o parte importantă a dietei câinelui tău. Odată cu inaintarea in vârstă, apa de la robinet trebuie evitată, deoarece clorul poate afecta tiroida câinelui și îi poate tulbura sistemul endocrin.

Produse chimice

Produsele folosite la câini pentru a controla puricii, căpușele, viermii nu sunt toxice doar pentru insecte și paraziți, ci și pentru câinele tău. Există modalități naturale și eficiente de a controla acești dăunători interni fără reziduuri toxice. Discută cu medicul veterinar despre importanța vaccinării, dar și despre pașii de urmat pentru a preveni acest lucru.

Mediu

Mediul câinelui tău este o sursă majoră de toxine, mai ales dacă în zona sunt utilizate erbicide sau pesticide.

Când îți plimbi câinele în parcuri sau zone în care există probabilitatea de a fi utilizate erbicide și pesticide, spală picioarele câinelui cu apă și șampon de uz veterinar când ajungeți acasă pentru a-l preveni să lingă sau să absoarbă toxinele prin lingerea labelor.

 

Cum se tratează un lipom canin?

 

Trebuie să-l ajuți pe câinele tău să elimine toxinele existente și să-i ajute corpul în procesul de detoxifiere și vindecare.

Medicii Vet4Pet recomandă  o dietă naturală, apă de calitate, fără medicamente, substanțe chimice, erbicide, sau pesticide. Opțiunile de tratament includ homeopatia clasică, suplimentarea cu acizi grași și terapia glandulară.

Ține cont că, de cele mai multe ori, nu este recomandată intervenția chirugicală la câinii cu lipom. Aceasta rămâne un ultim remediu pentru cazurile în care acest lipom îl deranjează la activitățile sale zilnice.

Dacă observi că este ceva in neregulă cu pielea câinelui tău, programează o consultație veterinară. Un medic veterinar poate evalua această formațiune și poate indica cel mai bun tratement pentru bunăstarea amicului tău blănos.

 

Echipa Vet4Pet poate evalua starea de sănătate a amicului dvs. blănos în cadrul clinicii veterinare din București, Șoseaua Morarilor nr. 2B.