De Ce Animalele De Companie Au Nevoie De Analize De Sânge?

Animalele noastre de companie nu ne pot spune când se simt rău. Consultațiile periodice la un cabinet veterinar și o dietă sănătoasă sunt importante pentru sănătatea acestora, dar aceste lucruri nu pot dezvălui întotdeauna modul în care funcționează organele lor interne.

Testele de sânge sunt cele mai folosite metode de investigații în cadrul unei clinici veterinare. Acestea oferă informații exacte și în timp util despre starea de sănătate a animalului.

 

Ce dezvăluie analizele de sânge?

Analizele de sânge analizează funcția organelor corpului, sistemul imunitar și prezența sau activitatea unei boli. Unele teste pot fi folosite pentru a stimula sau a suprima un organ pentru a analiza mai specific funcția sa. Testele mai noi au chiar capacitatea de a analiza genetica animalului de companie pentru anumite boli sau infecții.

Analizele de laborator obișnuite pentru animale evaluează funcția ficatului, a rinichilor și a pancreasului. De asemenea, pot fi testate enzime, care indică potențiale leziuni musculare și inflamații. Celulele roșii și albe din sânge sunt, de asemenea, testate, dezvăluie starea de hidratare, anemia, inflamația sau infecția și răspunsurile sistemului imunitar al animalului dvs.

 

De ce ar avea nevoie animalul meu de companie un test de sânge?

Există multe motive pentru care animalul dvs. de companie ar putea necesita un test de sânge. Testele de sânge sunt utilizate pentru a identifica problemele potențiale înainte de utilizarea anestezicului, pentru a depista bolile sau pentru a identifica boala specifică rasei sau pentru a monitoriza efectele anumitor terapii medicamentoase. Un medic veterinar specialist vă poate oferi toate informațiile de care aveți nevoie.

 

Cât de des ar trebui să se facă teste de sânge animalelor de companie?

Vârsta și starea animalului dvs. de companie vor fi de obicei suficiente pentru a determina nevoia lor de a face un test de sânge. Se recomandă efectuarea analizelor de sânge înainte de anestezice, mai ales dacă se suspectează o problemă. Deoarece animalele de companie îmbătrânesc mult mai repede decât oamenii (aproape șapte ani pentru fiecare dintre noi), este recomandat un screening anual.

 

Cum se efectuează analizele de sânge?

Testele de sânge pot fi efectuate simplu și rapid în timpul unei consultații la un cabinet veterinar. Medicul veterinar va îndepărta o cantitate mică de păr de pe membrele animalului de companie și va steriliza zona cu un tampon cu alcool. O cantitate mică de sânge este colectată folosind un ac de seringă, apoi plasată în tuburi speciale și procesată fie la fața locului, fie într-un laborator extern. Animalele nu par să simtă aceste ace (spre deosebire de noi) și înainte să le observe, totul s-a terminat.

 

Dacă sunteți îngrijorat de starea de sănătate a animalului dvs. de companie, programați o consultație la un cabinet veterinar din București. Echipa Vet4Pet recomandă utilizarea acestei metode de investigație deoarece oferă informații prețioase despre starea de sănătate a pisicii sau a câinelui. Fără teste de laborator, este mult mai dificil de identificat cauza discomfortului amicului dvs. Blănos.

 

Echipa Vet4Pet poate evalua starea de sănătate a amicului dvs. blănos în cadrul clinicii veterinare din București, Șoseaua Morarilor nr. 2B. De asemenea, pentru a diminua stresul resimțit de către unele animale, sângele se poate colecta și la domiciliu de către un medic veterinar specialist.