Ecografia Veterinară Poate Salva Vieți!

 

Echipa Vet4Pet recomandă întotdeauna și o ecografie veterinară pentru un diagnostic cât mai corect. Evaluarea stării de sănătate a amicului tău blănos depinde de mulți factori! De aceea, medicii veterinari folosesc o serie de metode de diagnosticare, inclusiv amnamneza, analizele veterinare de laborator și ecografia veterinară.

Desigur, mulți proprietari de animale nu  sunt siguri de necesitatea acestei metode de diagnostic. Citește în continuare motivul pentru care in cabinetul veterinar Vet4Pet medicii recomandă și o ecografie veterinară! Uneori, poate salva viața amicului tău blănos!

 

Este necesară ecografia veterinară?

 

Pe măsură ce capacitățile de diagnostic devin mai robuste în medicina veterinară, efectele lor pot fi observate în diagnostice mai precise, detectarea mai timpurie a bolii și o mai bună înțelegere a sănătății și bunăstării animalului tău de companie. Unul dintre aceste instrumente uimitoare pe care le folosim des la clinica veterinară Vet4Pet este ecografia veterinară.

Ecografia în medicina veterinară a revoluționat modul în care abordăm multe probleme de sănătate și chiar modul în care practicăm procedurile chirurgicale. Este o metodă de investigație paraclinică, noninvazivă și nedureroasă. Astfel, amicul tău blănos nu va simți nici un fel de durere in timpul ecografiei!

Ecografia este o procedură de imagistică care utilizează unde sonore care nu sunt percepute de urechea umană. Aceste sunete „ecou” produc imagini in numeroase nuanțe de gri. Din aceste imagini, putem obține o mai bună imagine pentru înțelegerea morfologiei organelor parenchimatoase și cavitare și putem detecta lucruri precum o tumoră, acumulări lichidiene, calcifieri, diferite cristale ce se pot forma în stări patologice sau o sarcină.

 

Ce poate arăta o ecografie veterinară?

 

Un medic veterinar specialist in ecografie veterinară poate citi aceste imagini și identifica o serie de probleme de sănătate:

 • Sarcina și numărul de feți în uter
 • Corpuri străine ingerate
 • Funcția cardiacă
 • Dacă un organ este mărit sau nu
 • Dacă există o acumulare de lichid/ gaz
 • Tumoră, inclusiv anumite tipuri de cancer
 • Calitatea fluxului de sânge prin artere

 

Ecografia veterinară este unul dintre cele mai valoroase instrumente ale medicului veterinar atunci când evaluează un animal cu abdomenul mărit/dureros sau cu modificari ingrijorătoare in testele de laborator veterinare.

Spre exemplu, pancreatita este o boală frecventă în rândul animalelor de companie și adesea pune viața in pericol. Severitatea acesteia poate fi stabilită cu ajutorul unei ecografii veterinare. De asemenea, pietrele vezicale sunt vizibile si pe o radiografie veterinară, insă ecografia le poate identifica cu ușurință si fara a expune animalul de companie la radiatii. Mai mult, in cazul tumorilor, precum cancerul splinei la animalele de companie, pot fi detectate suficient de devreme pentru a permite îndepărtarea acestora printr-o chirugie veterinară și a preveni metastazele.

Avantajele ecografiei veterinare pentru animalul de companie

 

Unul dintre avantajele cheie ale ecografiei veterinare este că oferă o privire „în timp real” asupra organelor interne. Acest lucru este cel mai adesea utilizat pentru a evalua starea de sănătate a câinilor și a pisicilor. Beneficiile ecografiei veterinare includ:

 

 • Este o metodă de diagnosticare noninvazivă.
 • Nu necesită medicamente sau anestezie.
 • Este accesibilă.
 • Poate fi repetată, cum ar fi cu fiecare nouă etapă a unei sarcini.
 • Ne permite să vizualizăm organele interne cu o mai mare precizie.
 • Procedura nu afectează, de obicei, animalele de companie.
 • Poate ajuta la proceduri chirurgicale.

 

Când este timpul pentru o vizită la un cabinet veterinar pentru ecografii veterinare?

 

In cadrul clinicii noastre, oferim toate informațiile necesare despre ecografia veterinară. In funcție de starea de sănătate a amicului tău blănos, un medic veterinar va recomanda și o ecografie. Ține cont că aceasta oferă informații valoroase pentru un diagnostic corect!

 

 

Echipa Vet4Pet poate evalua starea de sănătate a amicului dvs. blănos în cadrul clinicii veterinare din București, Șoseaua Morarilor nr. 2B.