Educație canină sau dresaj? Află ce are nevoie câinele tău!

Căutați pe cineva care să vă ajute să vă antrenați câinele sau să lucrați cu o problemă de comportament pe care o are câinele dvs.? De ele mai multe ori, răspunsul la această intrebare este un mister pentru propietari.

Desigur, cu toții ne dorim un câine care se comportă exemplar. Însă, cum putem obține acest lucru?

Expert dresaj canin

Antrenorii de câini îi dresează pentru a îndeplini sarcini sau acțiuni specifice. De asemenea, îi învață pe câini să nu facă anumite lucruri. Unii formatori vor lucra cu comportamente problematice, mergând chiar și în partea comportamentistă a lucrurilor. Cu toate acestea, un antrenor bun își cunoaște propriile limite și, dacă este necesar, vă va îndruma către cineva mai bine pregătit pentru a rezolva problema. Unii dresori de câini lucrează în domeniu ca un hobby, însă noi vă recomandăm să alegeți un antrenor cu experiența și educația necesară in acest domeniu.

În principiu, un câine care participă la clase de dresaj canin invață, de cele mai multe ori într-un mod mecanic, să execute o comandă. El va fi condiționat de recompense, iar rezultatul poate să nu fie de lungă durată.

Expert educație canină

Un expert educație canină se concentrează pe modelarea comportamentelor la animale, face apel la inteligența animalului și tinde să lucreze cu animalele de companie care prezintă probleme de comportament. Acesta poate recunoaște cum și de ce comportamentul animalului dvs. este anormal și vă poate învăța în mod eficient cum să înțelegeți și să lucrați cu animalul dvs. În plus, el petrece mult timp consilind oamenii despre modul în care interacționează cu animalele lor de companie.

Educația canină este superioară dresajului, ceea ce inseamnă că la finalul sedințelor de educație canină animalul va înțelege și va știi că trebuie să-și asculte stăpânul pentru binele său. Simplu spus: scopul unui expert in educație canină este de a pune bazele unei legături om-câine prin descifrarea anomaliilor atât din comportamentul câinelui, cât și al omului.

Cum alegi un expert în educație canină și dresaj?

In cadrul clinicii veterinare din București, primim adesea această intrebare. Iar răspunsul este mai simplu decât pare! Pentru cele mai bune rezultate, câinele dvs. trebuie evaluat de către un specialist cu o vastă experiență atât in dresaj canin, cât și in educație canină. Acest lucru face evaluarea comportamentului câinelui dvs. mult mai exact.

La Vet4Pet București, poți obține o evaluare comportamentală canină la Dr. David Alexandru. Fiind atât medic veterinar, cât și specialist in dresaj și educație canină, expertul nostru poate identifica cauza comportamentului anormal și vă poate indruma către cea mai bună soluție.

 

Echipa Vet4Pet poate evalua starea de sănătate a amicului dvs. blănos în cadrul clinicii veterinare din București, Șoseaua Morarilor nr. 2B.