Fiind prezent la primul Congres International de Neurologie, Neurochirurgie si Medicina Comportamentala Veterinara, am avut placerea si norocul, pe langa informatiile de ultima ora acumulate in urma dezbaterilor ce au avut loc in cadrul prezentarilor lectorilor internationali de top, sa il cunosc pe Dl. Profesor Alexandru Paul, o somitate in domeniul Etologiei animale, ce a finalizat o lucrare extrem de importanta si anume despre cunoastere si natura umana, tratat ce prezinta intr-un mod unic natura umana si animala , cum functioneaza si ce diferente gasim din punct de vedere anatomic, functional si psihologic. Elementele ce le gasim in aceasta lucrare dovedesc stiintific faptul ca problemele de comportament ale animalutelor noastre reflecta in realitate relatia noastra cu ele, mai exact daca am un catel ce pare nebun si nu asculta oricat de multe i-as oferi, asta nu inseamna ca e nebun, el este doar dezechilibrat emotional , o stare nefireasca , ce dusa in extrem poate provoca de la probleme neurologice pana la probleme fiziopatologice. Un animal nu este bun sau rau. El reflecta si reproduce tot ce l-am invatat constient (in cazul educatiei) sau inconstient (din iubire exprimata comportamental gresit).
Domnul Profesor invitat la Congres, a venit cu 2 exemplare din acest tratat, lucrare ce s-a concretizat dupa 9 ani de munca la acest proiect, cu nenumarate studii si cercetare stiintifica riguroasa, fiind singurele tiparite. Unul din exemplare a fost daruit domnului Profesor al Facultati de Medicina Veterinara din Cluj-Napoca din Stafful organizatoric al Congresului, iar cel de-al doilea mi-a fost oferit mie.
Ii multumesc din suflet domnului Profesor pentru ca a avut incredere in mine, iar in urma discutiilor pe aceasta tema m-a acreditat si a considerat ca merit pe deplin aceasta lucrare, fiind pasiunea si munca mea zilnica si anume de a echilibra emotional companionii dumneavoastra si a invata totodata si proprietarii cum sa mentina aceasta stare de echilibru si armonie pentru a nu ajunge la situatii de disconfort sau chiar patologice.
Dr. David Alexandru, Specialist in Psihologie si Etologie Canina