Importanța analizelor de sânge pentru câini și pisici

În timpul unei consultații la un cabinet veterinar, medicul veterinar vă va sfătui cu privire la efectuarea unor teste de sânge pentru animalele dvs. de companie. Analizele de biochimie sunt importante pentru monitorizarea sănătății animalului și, de asemenea, pentru a identifica orice potențiale probleme de sănătate.

De ce sunt importante testele de sânge pentru câini și pisici? Ei bine, răspunsul la această întrebare se află mai jos! În acest articol, veți afla 4 motive principale pentru care ar trebui să luați în considerare efectuarea regulată de analize de sânge pentru animalul dvs. de companie.

 

1 Sănătatea câinelui sau a pisicii

De obicei, la prima vizită la un cabinet veterinar în București, medicul veterinar vă va recomanda efectuarea unui set general de analize de biochimie pentru animale. Chiar dacă animalul dvs. pare sănătos, testele de sânge ajută la stabilirea unei valori de referință, dar și pentru a evalua funcția organelor interne.

Acest lucru vă ajută să monitorizați starea de sănătate a animalului, dar și să oferiți îngrijire preventivă pentru a reduce riscul de îmbolnăvire. În funcție de starea sa de sănătate și de istoricul medical, medicul veterinar va recomanda un set specific de analize de biochimie pentru animale.

 

2 Diagnostic

Mulți proprietari de animale de companie își duc câinele sau pisica la veterinar dacă prezintă simptome neobișnuite. De exemplu, dacă animalul de companie are o scădere în greutate sau o creștere inexplicabilă în greutate, pisica ta urinează mai des sau se scarpină mai des, un test de sânge va ajuta la identificarea bolii de bază.

Testele de sânge dezvăluie informații esențiale despre anumite proteine, enzime și celule albe din sânge care pot indica o problemă subiacentă. Acest lucru poate ajuta proprietarii de animale de companie să obțină cel mai bun tratament pentru a avea grijă de sănătatea animalului lor și, de asemenea, să evite tratamentele costisitoare asociate cu tratarea unor boli de sănătate grave.

De obicei, boli precum diabetul, bolile renale și hepatice sau anemia sunt identificate rapid cu un set de analize de biochimie pentru animale.

 

3 Pre-operator

Dacă animalul dvs. de companie trebuie să fie supus unei intervenții chirurgicale, atunci analizele de sânge sunt necesare pentru a să vă asigura că toate organele vitale funcționează corect. Acest lucru ajută medicul veterinar să prescrie orice medicament în prealabil pentru a se asigura că intervenția chirurgicală este un succes și animalul dvs. se recuperează rapid.

 

4 Infecții virale sau parazitare

Uneori, proprietarii de animale observă că câinele sau pisica lor se comportă ciudat fără o cauză evidentă. În urma unui consult la cabinetul veterinar, medicul poate efectua un test de sânge care arată prezența unei infecții virale, bacteriene sau parazitare. De exemplu, infecțiile provoacă, de obicei, creșterea celulelor albe din sânge.

 

 

Așadar, dacă medicul veterinar vă recomandă să faceți un test de sânge pentru animalul dvs. de companie, amintiți-vă că acesta este pentru a verifica orice semne de boală sau infecție și pentru a începe tratamentul cât mai curând posibil.

 

Echipa Vet4Pet poate evalua starea de sănătate a amicului dvs. blănos în cadrul clinicii veterinare din București, Șoseaua Morarilor nr. 2B.