Santo, inghititorul de scoth

Santo, inghititorul de scoth

Mare atentie cu obiectele lasate in preajma animalului dvs, el poate inghitii lucruri pe care nici nu vi le puteti inchipui! Este si cazul lui Santo, un Rottweiller de 1 an, care a scapat ca printr-o minune de la operatia de gastro-enterectomie.

Ziua 1: Pacientul se prezinta la cabinetul veterinar intr-o stare avansata de deshidratare, enoftalmie pronuntata, vome multiple si scaune diareice hemoragice,epuizat si intr-o stare clinica grava din cauza dezechilibrelor hidroelectrolitice produse prin pierderile masive (voma si scaun)

Ziua 2: Santo se simte mult mai bine in urma tratamentui instituit de urgenta, insa simptomele persista, iar apetitul este absent. Starea lui clinica usor ameliorata ne permite continuarea investigatiilor paraclinice. La examenul Rx cu tranzit baritat se observa faptul ca bariul nu trece de nivelul stomacului, lucru ce ne indica prezenta unui corp strain. In urma rezultatului radiologic obtinut. se decide interventia chirurgicala de gastrotomie, in cazul in care Santo nu va elimina corpul strain in maxim 12 de ore

Ziua 3:” Minunea” s-a produs, Santo a eliminat o bucata destul de mare de scotch spre surprinderea noastra, dar mai ales a proprietarilor care erau convinsi de faptul ca Santo nu ar fi avut in preajma lui nici un obiect daunator pentru sanatatea lui pe care l ar putea inghiti.

Ziua 4: Starea clinica a pacientului este mult ameliorata, simptomele au disparut in totalitate, insa apetitul este absent.

Ziua 5: Santo si-a recapatat apetitul si este mult mai vesel, venind foarte entuziasmat la tratament, multumind doamnei doctor.

Share

Leave a Reply