Semne ale indigestiei câinilor

 

Una dintre cele mai dificile experiențe pentru aproape orice proprietar de animal de companie este atunci când amicul lor blănos este în mod clar în suferință sau disconfort. Problema constă în faptul că este evident că ceva este in neregulă, dar câinele nu poate comunica exact ceea ce simte.

Medicii Vet4Pet recomandă multă atenție. Schimbările de tipare comportamentale pot oferi indicii și îți pot spune când este cel mai bun moment pentru o vizită la un cabinet veterinar. Toate rasele canine sunt susceptibile la probleme digestive din când în când. Însă, există semne care indică o problemă gastrică mai gravă pe care nu treuie să le ignori.

De ce apare indigestia?

 

De obicei, indigestia standard a câinilor se reduce la trei probleme gastrice cheie:

  • Prea putin acid în stomac – Când corpul funcționează corect, această substanță puternică este utilizată atât de stomacul uman, cât și de cel canin pentru a descompune alimentele în nutrienți și deșeuri, precum și pentru a ajuta procesul digestiv. Cu toate acestea, indigestia apare atunci când stomacul animalului tău începe să producă prea putin suc gastric.
  • Inflamația stomacului – Cand stomacul amicului tau blanos produce prea mult acid gastric, acesta poate provoca contracții ale mușchilor, care duc la vărsături.
  • Inflamația intestinului – În mod similar, acest lucru provoacă contracții musculare în intestine care accelerează tranzitul, lăsând prea puțin timp pentru ca fluidele să fie absorbite corespunzător. Aceasta este cauza care provoacă diaree.

Care sunt semnele indigestiei la câini?

 

După cum îți poți imagina, problemele digestive sunt o problemă obișnuită cu care se confruntă fiecare proprietar de câine. Studiile arată că diareea / supărarea intestinală și vărsăturile sunt al 5- lea cel mai frecvent motiv al deplasărilor la medicul veterinar.

Cele mai comune semne ale indigestiei canine sunt:

  • Pierderea în greutate – Când stomacul câinelui tău doare, mai ales dacă problema persistă, va avea un impact asupra dietei lui. La început, câinele poate avea probleme cu mâncatul propriu-zis. Dacă problema persistă, poate înceta să mănânce la fel de mult sau poate pierde cu totul interesul pentru alimente. În timp, acest lucru va duce la pierderea în greutate vizibilă.
  • Balonare – Dacă observi că stomacul câinelui tău este vizibil mărit, este probabil din cauza acumulării de gaz, fiind un semn că ceva nu este în regulă. Acest lucru nu este întotdeauna evident, dar puteți verifica palpând ușor stomacul câinelui și zonele locale. Dacă reacționează cu durere, știi că există o problemă gastrică. De asemenea, scânceturile frecvente sunt un simptom evident că sunt în primejdie.
  • Vărsături / Diaree
  • Respirație urâtă
  • Schimbarea comportamentului

Ce poți face dacă animalul tău are indigestie?

 

Deseori, o criză de indigestie poate fi un lucru temporar. Este bine să limitezi accesul la mancare timp de 12 până la 24 de ore pentru a nu agrava problemaa. De cele mai multe ori, disconfortul dispare de la sine. Însă, dacă amicul tău blănos sufera de diaree și vărsături severe, este mai mult decât recomandat să faceți o vizită la un cabinet veterinar. Un medic veterinar specialist iți poate evalua amicul blănos, poate oferi un tratament de urgență pentru restabilirea sănătății lui, dar te și poate ajuta să previi astfel de incidente.

Spre exemplu, dacă problemele digestive sunt rezultatul acumularii de acid gastric, medicul veterinar va recomanda o dietă specială pentru a imbunătăți digestia. De asemenea, multe animale de companie pot beneficia de o imbunătățire a calității vieții datorită administrării probioticelor.

Ține cont că este bine să eviți sfaturile de pe internet! Cea mai bună abordare este o vizită la un cabinet veterinar. Numai un medic veterinar specialist poate determina cu acuratețe cauza discomfortului digestiv și îl poate ajuta pe amicul tău blănos.

 

Echipa Vet4Pet poate evalua starea de sănătate a amicului dvs. blănos în cadrul clinicii veterinare din București, Șoseaua Morarilor nr. 2B.