Sunt Alimentele Proaspete Benefice Pentru Pisica Ta?

Dieta animalelor noastre de companie este o fațetă a bunăstării lor, de care avem adesea cel mai mult control, așa că nu este o surpriză faptul că ne gândim la numeroasele noastre opțiuni. Tot mai multe studii susțin că alimentele proaspete sunt o opțiune nutrițională mai bună. Iată câteva motive pentru care alimentele proaspete pot fi beneficie pentru pisica ta.

 

Pentru hidratare

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care pisica ta ar putea beneficia de consumul de alimente proaspete este faptul că ooferă un plus de hidratare. Unele pisici, în special motanii, sunt predispuși riscului de a dezvolta probleme ale tractului urinar sau ale rinichilor dacă sunt deshidratate în mod constant.

 

Pentru varietate

Pisica ta este un descendent al vânătorilor, iar în sălbăticie aportul lor de hrană ar depinde complet de ceea ce este capabilă să găsească sau să prindă. Într-o zi, aceasta ar putea fi o pasăre, în următoarea o șopârlă, un șoarece etc. Faptul este că aceste instincte sunt încă în interiorul animalelor noastre de companie fac ca uneori pisicile noastresă se sature de mâncarea oferită. Dacă pisicata este un fan al varietății, este o idee bună să introduci opțiuni de mâncare proaspătă pentru a satisface această nevoie.

 

Pentru sănătatea generală

Proprietarii de pisici aleg adesea mâncarea proaspătă, deoarece are un conținut mai scăzut de carbohidrați. Pisicile, ca și alte câteva carnivore, nu necesită carbohidrați ca parte a unei diete sănătoase. În unele cazuri, un consum excesiv de carbohidrați poate duce la dezvoltarea  obezității sau diabet. Dacă pisicata riscă să dezvolte aceste probleme de sănătate, mâncarea proaspătă poate fi o alternativă valoroasă, deoarece nu conține carbohidrați , cum ar fi porumbul sau grâul. Dacă pisicata se confruntă deja cu probleme de sănătate, este posibil ca trecerea la alimentele proaspete să îi ofere mai mulți nutrienți pentru un stil de viață mai sănătos (și mai fericit). Ca întotdeauna, cel mai bine este să te consultați medicul veterinar înainte de a face modificări drastice în dieta pisicii.

 

Echipa Vet4Pet poate evalua starea de sănătate a amicului dvs. blănos în cadrul clinicii veterinare din București, Șoseaua Morarilor nr. 2B.