TREBUIE SA IL EDUC !!!

TREBUIE SA IL EDUC !!!


         Atunci cand dorim sa ne marim familia si sa integram in ea si un membru patruped, multi dintre noi nu avem criterii de selectie bine stabilite, si apelam la anumite preferinte individuale legate de aspect precum talia animalului, temperamentul, comportamentul fata de copii si ,poate cel mai important criteriu pentru unii dintre noi: rasa! Atunci cand alegem un caine care face parte din grupa cainilor “periculosi”, trebuie sa avem insa niste notiuni de baza legate de educatia acestora.

      Regula de aur pentru deținătorii de caini puternici este aceeasi ca  pt toți iubitorii de caini: TREBUIE sa II EDUCAM, doar asa le putem oferi tot ceea ce au nevoie, iar ei ne vor face fericiti. Diferenta consta in faptul ca in cazul cainilor puternici educatia este o obligativitate, nu o optiune, deoarece nu pot merge pe strada cu o arma încărcată, printre alți oameni si alți căței, pentru ca asta înseamnă un caine puternic needucat :  „o arma incarcata gata sa se descarce oricând si in orice direcție”.

Acomodarea cu botnita trebuie făcută de cineva cu experiența si de specialitate, pentru ca ea trebuie percepută ca pe ceva firesc, natural si plăcut asa cum este perceputa lesa, deoarece ea este asociata cu o acțiune foarte agreata de către căței si anume scosul la plimbare.

Acesta este numai unul din aspectele foarte importante legate de necesitatile unui caine “periculos”. Cu cat actionam mai corect, prietenul nostru nu va capata fobii. In caz contrar, animalutul poate ramane cu unele frici pentru intreaga sa viata, iar momentul de aplicare al botnitei se poate transforma intro corvoada atat pentru noi proprietarii cat si pentru ei.

Urmariti in continuare acest blog  in care voi  posta in permanenta sfaturi si “trickuri” prin care companionii dvs vor capata un comportament pozitiv, fara sa faca nici cel mai mic efort, ca si cum totul ar veni de la sine.

 

Dr. David Alexandru, Specialist in Psihologie si Etologie Canina

 

Share

Leave a Reply