4 Motive Pentru Care Animalul Tău De Companie Are Nevoie De Detartraj

 

 

Câinii și pisicile au nevoie de dinți curățați profesional? Răspunsul este DA!

Animalele dezvoltă tartru și placă pe dinți, la fel ca noi. Acest tartru este format din particule alimentare și bacterii. Bacteriile se răspândesc în gingii și provoacă inflamații, numite gingivite.

Pe măsură ce bacteriile se răspândesc, acționează din ce în ce mai adânc în jurul dinților și provoacă boli parodontale care în cele din urmă provoacă pierderea dinților. Astfel, este necesară și curățarea periodică a dinților sub anestezie generală.

Cea mai frecventă problemă cu dinții animalelor de companie este boala parodontală care poate începe încă de la 4-5 ani. Un detartraj la un cabinet veterinar îl poate ajuta pe amicul dvs. Blănos să evite probleme de sănătate grave.

 

Motivul 1: Sănătatea generală și longevitatea animalului de companie

Bacteriile asociate cu bolile dentare pot pătrunde în sânge și pot călători spre organe importante, cum ar fi inima, ficatul și rinichii. Acest lucru va scurta durata de viață a animalelor de companie și va duce la un tratament costisitor și extins.

Este mai bine să vă duceți animalul de companie la medicul veterinar pentru o curățare dentară completă în mod regulat.

 

Motivul 2: Respirație urât mirositoare

Când boala parodontală progresează, halitoza (respirația urât mirositoare) se dezvoltă împreună cu aceasta. Dacă dinții sunt cu adevărat bolnavi, puteți mirosi adesea respirația de la distanță!

 

Motivul 3: Durerea

Boala parodontală este foarte dureroasă pentru animalul dvs. de companie. Gingiile inflamate și dinții slăbiți pot îngreuna mestecatul.

Abcesele și infecțiile provoacă dureri cronice pe termen lung, despre care animalul dvs. de companie nu vă poate spune. Adesea boala evoluează încet, astfel încât se obișnuiește cu durerea și continuă să mănânce și să acționeze normal.

Ceea ce ați putea observa cu ușurință este evitarea atingerea gurii sau a feței pentru că doare. Uneori va dori doar să mănânce alimente moi în loc de mâncarea uscată pe care a iubit-o întotdeauna.

Un detartraj pentru câini sau pisici poate contribui la o bună sănătate orală. De asemenea, poate îmbunătății calitatea vieții amicului dvs. Blănos.

 

Motivul 4: Pierderea dinților

Odată ce bacteriile ajung sub gingie, țesuturile care susțin dinții și osul sunt consumate încet. Abcesul se poate forma la rădăcinile dinților. Acești dinți se vor desface și chiar vor cădea. Acest lucru este extrem de dureros

Îngrijirea dentară și un detartraj la un cabinet veterinar poate preveni probeleme serioase ale dinților, dar și pierderea acestora.

 

Când este nevoie de un detartraj pentru un animal de companie?

Numai un doctor veterinar poate evalua starea de sănătate a animalului de companie. O vizită la o clinică veterinară poate oferi informațiile de care aveți nevoie. De obicei, în urma unei consultații veterinare de rutină, medicii Vet4Pet pot recomanda și un detartraj. Ține cont: această procedură necesită anestezie, dar și un set de analize de rutină.

 

Echipa Vet4Pet poate evalua starea de sănătate a amicului dvs. blănos în cadrul clinicii veterinare din București, Șoseaua Morarilor nr. 2B.