Sfaturi Utile Pentru A Vă Menține Animalul De Companie Sănătos

 

De la nutriție adecvată și suplimente veterinare, până la îngrijire și stimulare mentală, aceste sfaturi vă vor menține câinele sau pisica în formă.

 

Alimentație adecvată

Hrănirea animalului de companie cu cantitatea și tipul adecvat de alimente îl ajută să mențină o greutate sănătoasă. Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a preveni bolile legate de obezitate și de a prelungi durata de viață.

Animalele de companie își pot satisface, de obicei, nevoile nutriționale printr-o dietă echilibrată cu alimente de calitate. Consultați medicul veterinar pentru a vedea dacă are nevoie de suplimente. De asemenea, asigurați-vă că animalul de companie primește suficientă apă proaspătă și urmăriți cantitatea de recompense pe care i-o dați; majoritatea medicilor veterinari sugerează că ar trebui să reprezinte nu mai mult de 10% din caloriile zilnice ale animalului de companie.

 

Exercițiu

Plimbările obișnuite, drumețiile, joaca și înotul vă pot menține animalul activ fizic și în formă. Dar nu uitați de stimularea mentală! Furnizarea de jucării cu care să vă jucați, ascunderea recompenselor, construirea de curse cu obstacole și practicarea de noi trucuri, toate vă mențin câinele sau pisica interesată și logodită. De asemenea, vă puteți schimba rutina de mers pe jos pentru a vă expune animalul de companie la peisaje și mirosuri noi.

 

Consultații veterinare

Un examen anual oferă medicului veterinar cea mai bună oportunitate de a efectua o varietate de investigații de sănătate care pot duce la detectarea precoce a bolilor și la depistarea semnelor de avertizare ale bolilor grave. De asemenea, pot fi recomandate analize de sânge pentru animalele de companie, o ecografie veterinară și chiar un detartraj veterinar. Toate acestea pot îmbunătății semnificativ calitatea vieții animalului.

 

 

Suplimente veterinare

Luarea de măsuri preventive merge mână în mână cu vizitele regulate la medicul veterinar. Suplimentele alimentare vă pot menține animalul de companie departe de probleme de sănătate nedorite, cum ar fi viermele inimii, purici și bolile transmise de căpușe. În plus, prevenirea bolilor parodontale, care pot duce la probleme de sănătate mai grave, poate fi obținută cu o curățare dentară la un cabinet veterinar.

 

Îngrijirea

Aceasta implică păstrarea unghiilor animalului tăiate, periajul de câteva ori pe săptămână și oferirea de băi regulate. Îngrijirea este, de asemenea, o modalitate bună de a ține cont de modificările din blana sau pielea animalului de companie, cum ar fi mătreața sau pielea uscată. Consultați medicul veterinar pentru cel mai bun protocol de îngrijire pentru animalul de companie acasă.

 

Sterilizarea

Sterilizarea pisicii sau a câinelui are mai multe beneficii. Poate preveni unele tipuri de cancer și boli, poate extinde speranța de viață a animalului de companie și poate reduce comportamentul agresiv la câini.

Sfaturi Pentru Sănătatea Animalelor: Ce Este De Făcut?

 

Primul pas recomandat de medicii veterinar Vet4Pet este evaluarea sănătății de către un specialist. Indiferent dacă optați pentru o vizită la cabinetul veterinar sau o deplasare a medicului veterinar la domiciliu, controalele veterinare trebuie efectuate în mod regulat.

 

Echipa Vet4Pet poate evalua starea de sănătate a amicului dvs. blănos în cadrul clinicii veterinare din București, Șoseaua Morarilor nr. 2B.