5 Motive Pentru Care Ar Trebui Să Vă Duceți Câinele La Ore De Educație Canină

 

Oamenii obișnuiau să creadă că dresajul câinilor se referă doar la predarea comenzilor de ascultare, de obicei prin utilizarea unor tehnici bazate pe pedepse grele. A fost privit ca oarecum un lux pentru proprietarii de animale de companie. Deseori a fost considerat greșit ca ceva atât de simplu de realizat încât oricine ar putea să o facă fără ajutorul unui profesionist.

Însă, fără implicarea unui expert in dresaj și recuperare canină, riscați să îl învățați pe amicul vostru blănos într-un mod greșit. Educația canină este o investiție pe termen lung care vă va ajuta să aveți o legătură sănătoasă cu animalul de companie.

Iată cele 5 motive pentru care ar trebui să vă duceți câinele la ore de educație canină.

 

#1 Educația canină construiește o relație pozitivă.

Una dintre cele mai bune modalități de a construi o relație mai sănătoasă cu câinele dvs. este să înțelegeți cum comunică animalul de companie. Cursurile de educație canină implică și stăpânul tocmai pentru a pune bazele unei relații pozitive.

 

#2 Educația canină arată animalului cum trebuie să se comporte în viața de zi cu zi.

Un alt avantaj al educației canine este faptul că îl învață pe amicul dvs. Blănos cum să se comporte intr-n mediu casnic. Învățându-l abilitățile de manieră de bază și oferindu-i suficientă stimulare mentală și exercițiu fizic , îl va împiedica să dezvolte anxietate și alte comportamente legate de stres, cum ar fi lătratul necorespunzător și agresiv.

 

#3 Educația canină face câinii mai sociabili.

Este vital să vă socializați câinele oferindu-i experiențe bune în prezența a tot felul de oameni, animale și medii. Dacă faceți acest lucru de la o vârstă fragedă, îi va oferi încredere și va reduce șansele de a experimenta anxietate și disconfort la maturitate.

 

#4 Educația canină poate ajuta la evitarea comportamentelor problematice.

Nu este de ajuns ca un câine să participe la ore de dresaj canin. Educația canină este mult mai importantă și îl ajută pe amicul vostru blănos să socializeze fără probleme, dar și să comunice cu dvs. Dresajul este doar primul pas către un câine bine educat! Poate fi folosit ca o metodă de a stabili un limbaj comun intre animal și stăpân. Insă, doar educația canină poate pune bazele unui comportament adecvat!

 

#5 Educația canină previne agresivitatea.

Un câine care nu știe să se comporte printre oameni sau alte animale de companie se simte speriat. Acest lucru îl face să fie neobișnuit de agresiv, ceea ce poate duce la situații neplăcute. Orele de educație canină și recuperare comportamentală il invață pe amicul vostru blănos că se poate baza pe dvs. Acest lucru oferă echilibru și o intesificare a legăturii dintre animal și stăpân.

 

 

Un expert in educație canină și recuperare comportamentală poate oferi informații despre pașii de urmat. Poți citi mai multe despre dresajul canin în cadrul Vet4Pet aici.