6 Cele mai frecvente probleme de sănătate ale pisicilor

 

 

Pisicile se pricep la ascunderea problemelor de sănătate. Însă, ele pot fi într-un discomfort semnificativ, fiind necesară o vizită la o clinică veterinară. Pentru multe feline, vizita doctorului veterinar la domiciliu poate fi mult mai benefică, reducând stresul și anxietatea provocate de ieșitul din casă.

Mai jos sunt enumerate cele mai frecvente probleme de sănătate ale pisicilor!

 

Vărsăturile

Vărsăturile sunt o problemă foarte frecventă la pisici, având o multitudine de cauze. Acestea variază de la consumul de ceva otrăvitor sau necomestibil, la infecție, boli ale tractului urinar sau diabet, până la gastrită.

Vărsăturile vă pot lăsa rapid pisica deshidratată, așa că o consultație veterinară de specialitate este recomandată.

 

Bolile tractului urinar inferior felin

Bolile tractului urinar la pisici sunt extrem de des întâlnite. Simptomele includ:

 • Urină sângeroasă
 • Urinarea în locuri neobișnuite
 • Discomfort la urinare
 • Lins în jurul zonei urinare (adesea din cauza durerii)
 • Depresie
 • Deshidratare
 • Lipsa poftei de mâncare
 • Vărsături

Este întotdeauna o urgență dacă pisica nu poate urina. Sunați imediat la medicul veterinar dacă suspectați că pisica dvs. are o problemă a tractului urinar.

Puricii

Puricii sunt o problemă de sănătate externă felină foarte frecventă. Dar este una pe care o puteți trata cu ușurință. Semnele puricilor la pisici includ:

 • Zgâriere constantă
 • Linsul frecvent
 • Piele roșie sau iritată
 • Pierderea parului
 • Infecții ale pielii

Viermii

Viermii trăiesc în intestinul subțire al pisicii.

Simptomele unei infecții cu viermi la pisici pot fi subtile, dar pot include vărsături și pierderea în greutate . Cel mai simplu mod de a afla dacă pisica ta are viermi este să te uiți la fecale, în jurul anusului și în așternut. De obicei, viermii ies din anusul pisicii tale în timp ce doarme sau se relaxează. Dacă vedeți viermi albi mici sau care arată ca boabe de orez sau semințe de susan, pisica are nevoie de un control veterinar amânunțit.

Diareea

Multe lucruri pot provoca diaree la pisici, inclusiv paraziți intestinali, alimente alterate, alergii , infecții, boli de ficat, cancer și multe altele.

Simptomele diareei sunt scaune libere, apoase sau lichide. În funcție de cauza acesteia, diareea poate dura o zi, o săptămână sau luni.

Dacă pisica dvs. are diaree, oferiți pisicii multă apă proaspătă și curată pentru a preveni deshidratarea .. Duceți pisica la medicul veterinar dacă au încă diaree după o zi sau imediat dacă observați vărsături, scaune întunecate sau sângeroase, febră , letargie sau pierderea poftei de mâncare.

Problemele oculare

Problemele oculare la pisici pot fi cauzate de o serie de lucruri, inclusiv conjunctivită , ulcer cornean,  cataractă , glaucom , traume, viruși, inflamații și boli ale retinei.

Câteva simptome care pot indica că pisica ta are probleme cu ochii includ ochi apoși, blană pătată de lacrimi, lipirea ochilor sau o a treia pleoapă vizibilă .

 

Indiferent de cauza discomfortului pisicii, o vizită la o clinică veterinară este necesară. Uneori, deplsarea medicului veterinar la domiciliu este cea mai bună abordare pentru consultarea felinelor.

 

Echipa Vet4Pet poate evalua starea de sănătate a amicului dvs. blănos în cadrul clinicii veterinare din București, Șoseaua Morarilor nr. 2B.