Bolile dentare la câini trebuie luate în serios . Afectează nu numai dinții și gingiile unui câine, dar pot provoca infecții și, în cele din urmă, pot duce la insuficiența organelor , dacă nu sunt tratate.
Boala parodontală este cea mai răspândită boală la câini, dar unele rase prezintă un risc mai mare. Știind la ce boli este predispus amicul dvs. canin vă poate ajuta să oferiți îngrijirea optimă pe care o merită.
Chiar dacă vă gândiți să adoptați un câine de talie mică, fiți pregătiți pentru mai multe vizite la veterinar. Cu rasele mici, boala parodontală este o problemă uriașă.
Proprietarii animalelor de companie trebuie să-și aducă câinele la medicul veterinar pentru controale și curățări dentare regulate indiferent de rasa câinelui lor. Dar unii câini, în special rasele mai mici, prezintă un risc mai mare de a dezvolta boli parodontale.
Iată 7 rase de câini predispuse la boli dentare.
#1 Collie
Collie este una dintre rasele cele mai afectate de problemele dentare. Veterinarii se concentrează pe tratarea problemelor secundare, cum ar fi uzura dinte pe dinte și traumatismele țesuturilor moi. Un detartraj la un cabinet veterinar poate suține sănătatea orală a acestei rase și poate diminua discomfortul
#2 Yorkshire Terrier
Rasele foarte mici, cum ar fi Yorkshire Terrier, au în mod obișnuit dinți care permit acumularea de elemente intre aceștia. Mâncarea și resturile se colectează cu ușurință în aceste zone greu de întreținut, predispunând câinele la boli parodontale.
#3 Chihuahua
Un Chihuahua are același număr de dinți ca toate rasele, dar într-o gură mult mai mică. Astfel, acumulează bacterii, care pot distruge țesuturile moi și dure și pot duce la boli parodontale. Un control la un cabinet veterinar poate oferi informații despre cum se poate proceda in această situație.
#4 Teckel
Teckelul este o rasă mica, vioaie și pusă pe șotii. Dar ceea ce îl scoate în evidență este botul său ușor alungit. Acesta îl face susceptibil la dezvoltarea „buzunarelor parodontale” – spații create de pierderea dinților și a oaselor în care bacteriile prosperă.
#5 Boxerii
Boxerii sunt în fruntea listei de rase care au hiperplazie gingivală, o creștere excesivă a gingiilor sau îngroșarea acestora. Un detartraj periodic la un cabinet veterinar poate ajuta câinii din această rasă să își mențină gingiile sănătoase.
#6 Pug
Câinii de rasă Pug sau Mops au dimensiuni mici, o blană fină și strălucitoare și mușchii bine dezvoltați. Dezavantajul lor este faptul că sunt o rasă predispusă la probleme dentare. Fața scurtă, ușor împinsă a unui Pug, poate fi atrăgătoare, dar poate duce la boala parodontală .
#7 Labrador
Labradorii sunt o rasă canină predispusă la fracturi dentare. Este un lucru obișnuit in rândul raselor mari, fiind unul dintre motivele pentru care vizitele periodice la un doctor veterinar sunt recomandate. Fiind o rasă extrem de activă, se pot răni cu rapiditate. Acest lucru poate duce la necesitatea extracției chirurgicale a dintelui fracturat de către un chirurg veterinar. Detartrajul periodic poate reduce riscul unor astfel de accidentări pentru această rasă.
Ce Este De Făcut Pentru Prevenirea Bolii Parodontale La Câini?
Răspunsul este simplu! Vizitele regulate la o clinică veterinară oferă informații prețioase medicului veterinar despre sănătatea câinelui dvs. Doctorul poate recomanda un detartraj canin in funcție de nevoile amicului dvs. Blănos.