Ce Faci Când Pisica Suferă De Infecții Urinare Recurente?

 

Infecțiile tractului urinar se pot dezvolta la orice animal de companie. Unele pisici sunt, în mod natural, mai susceptibile de a dezvolta infecții urinare. Motanii, pisicile supraponderale sau pisicile cu diabet zaharat pot suferi de infecții urinare periodice. Cu toate acestea, infecțiile pot afecta orice pisică de-a lungul vieții sale.

O infecție afectează sistemul urinar al pisicii. Aceasta include vezica și uretra și poate duce la simptome precum:

  • Urinarea frecventă
  • Dificultăți de urinare
  • Urinarea în afara litierei
  • Semne de durere sau stres
  • Linsul excesiv al organelor genitale
  • Sânge în urină
  • Urină cu miros puternic
  • Febră
  • Letargie
  • Pierderea poftei de mâncare

O infecție urinară la pisici se dezvoltă atunci când bacteriile intră în tractul urinar, trec prin uretra și ajung în vezică. Poate fi cauzată de vârstă, lipsa unei igiene adecvate în jurul organelor genitale sau de niveluri anormale ale pH (aciditate sau alcalinitate în lichid) în dieta pisicii. Cu toate acestea, poate fi cauzată și de afecțiuni mai grave, cum ar fi calculii vezicii urinare (depuneri dure în vezică), leziuni, tumori sau virusul imunodeficienței feline (FIV) .

 

Remedii și Tratamente Pentru Infecția Tractului Urinar La Pisici

 

Bolile tractului urinar sunt frecvente la pisici și pot provoca disconfort și suferință. Dacă nu este tratată, o infecție poate duce la blocarea parțială sau completă a uretrei. Acest lucru poate duce la insuficiență renală sau ruptura vezicii urinare, care ar putea fi mortală.

În funcție de gravitatea infecției, o infecție urinară la pisici poate fi tratată folosind atât remedii naturiste, cât și tratament medicamentos. O vizită la domiciliu a medicului veterinar poate spune acestuia dacă o pisică se luptă cu o infecție nediagnosticată.

Primii pași în această situație este efecturarea unui set complet de analize pentru pisici, ce includ atât testele de sânge, dar și examenul de urină. In funcție de rezultate, un doctor veterinar va prescrie antibiotice, antiinflamatoare și suplimente alimentare pentru prevenirea infecțiilor urinare la pisici.

 

Suplimente Veterinare Cu Merișor

În timp ce merisoarele sunt cunoscute ca tratament infecțiilor urinare la om, ele pot fi folosite și pentru a trata o infecție la pisici. Aciditatea merisoarelor poate reduce pH-ul urinei pisicii dvs., ceea ce poate ajuta la tratarea unei infecții urinare și la oprirea revenirii acesteia. Aceste suplimente trebuie administrate numai la recomandarea medicului veterinar!

 

Glucozamină și Condroitină

În timp ce aceste două suplimente sunt adesea utilizate pentru gestionarea durerii articulare a artritei , glucozamina și condroitina pot reduce, de asemenea, simptomele unei infecții urinare feline. Glucozamina poate ajuta la înlocuirea unui compus din căptușeala peretelui vezicii urinare a pisicii. Condroitina ajută la prevenirea descompunerii acestui compus.

Combinarea acestor două elemente poate reconstrui peretele vezicii urinare și poate preveni deteriorarea ulterioară a bacteriilor. Acest lucru reduce inflamația și alte simptome ale infecției urinare la pisici. Un medic veterinar poate recomanda doza adecvată in funcție de greutatea pisicii.

 

Ce Faci Când Pisica Suferă De Infecții Urinare Recurente?

 

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți în această situație este să programați o vizită la un cabinet veterinar. Dacă pisica dvs. Este prea stresată sau anxioasă, este recomandată o vizita a medicului veterinar la domiciliu. Indiferent de abordarea aleasă, testele de laborator pentru animalele de companie și examenul de urină sunt investigații necesare. De asemenea, monitorizarea simptomelor și urmărirea unui plan adecvat de tratament pot contribui la rezolvarea problemei pisicii dvs.

 

Echipa Vet4Pet poate evalua starea de sănătate a amicului dvs. blănos în cadrul clinicii veterinare din București, Șoseaua Morarilor nr. 2B.